Wat is een AED?

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

Dit gebeurt middels een elektrische schok.

 

 

Wat doet een AED?

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

AED bedienen

Een AED bevat 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer moet plakken. Als dat gebeurd is analyseert de AED het hartritme en je krijgt precies te horen wat je moet doen: doorgaan met reanimeren of op de knop drukken om een schok toe te dienen.
De AED geeft geen schokopdracht als het hart echt stil staat of als iemand bewusteloos is, maar het hart goed functioneert. Bij ABO Beveiliging B.V. leer je stapsgewijs de handelingen. Vraag naar de voorwaarden.

 

 

 

 

 

ABO Beveiliging B.V. heeft gediplomeerde instructeurs in dienst die volledig bevoegd zijn om de opleidingen te faciliteren.

Heeft u vragen? Neem telefonisch contact op via 0416 – 544782 of stuur een e-mail naar: info@abo-beveiliging.nl

 

Klik hier om aan te melden